Skip to content

UPPDRAG: design premium

PROJEKT NAMN: Villa Källvik
STORLEK TOMT: 1600 kvm
DESIGNÅR: 2022
FÄRGSKALA: grön, vitt, svart 
MATERIALVAL: trä, natursten, grus
KARAKTÄRSVÄXTER: kopparhäggmispel,bok,björnsvingel,havtorn.
KÄNSLA: rustikt, lantligt, kargt

DESIGNERN SÄGER: Lantligt belägen tomt högt över havet där berget anger tonen till trädgården. Trädgården har stora nivåskillnader där vi jobbat med granitstenstrappor och beklädnadssten på murar för att skapa en mjukare känsla. Trädgården är lättskött och anpasad för vindarna från havet med havtorn och andra vindtåliga växter. Huset har fått en väl tilltagen porch och ett uterum i samma stil.

UPPDRAG: Under uppbyggnad

PROJEKT NAMN: Villa Berg
STORLEK TOMT: 2500 kvm
DESIGNÅR: 2022
FÄRGSKALA: grönt, vitt, tjärvitriol 
MATERIALVAL: trä, betong, gräsarmering
KARAKTÄRSVÄXTER: bräken, japanska lönnar, prydnadsgräs.
KÄNSLA: prärie, avslappnat, naturtroget

DESIGNERN SÄGER: I Saltsjö- Boo hittas denna tomt med ett ladhus byggt 2020. Här förstärktes flera element som familjen redan skapat. Vägen upp mot huset smalnades av, planteringar höjdes upp för möjlighet att skapa planteringar emellan stora tallar. Ett attefallshus och parkering med gräsarmering. Dessutom funktioner som  växthus, inhängnad plats för odling, pool och pergola så skapades flera nya funktioner som gör trädgården till en plats som man inte vill lämna.

UPPDRAG: design premium

PROJEKT NAMN: Villa Daoud
STORLEK TOMT: 1700 kvm
DESIGNÅR: 2021
FÄRGSKALA: grönt, vitt, silver
MATERIALVAL: betong, drivved, grus
KARAKTÄRSVÄXTER: prydnadsgräs, bambu, avenbok, tall
KÄNSLA: grönt, fluffigt, modernt

DESIGNERN SÄGER: Tomt belägen högt på området med grannar nära intill. Här har vi skapat rumskänsla genom väggar och träd. Trädgården är formgiven med tongivande färger i grönt och växter som har ett fluffigt och avslappnat utryck.

Stora generösa ytor  med plats för häng med familj och vänner. Här finns plats för lata dagar vid poolen och att hänga på den stora uteplatsen i betong . På kvällarna kan de gå ner och möta kvällssolen framför elden i firepiten

UPPDRAG: design bas detalj

PROJEKT NAMN: Villa W
STORLEK TOMT: 1000 kvm
DESIGNÅR: 2022
FÄRGSKALA: betong, grå, grönt
MATERIALVAL: grus, trä, stål, puts
KARAKTÄRSVÄXTER: prydnadsgräs,himalayabjörkar, prärieblommor.
KÄNSLA: prärie, avslappnat, naturtroget

DESIGNERN SÄGER: Tomt belägen i ett precis nybyggt område där ena sidan vätter mot naturreservat. Har har vi skapat en avslappnad trädgård i nordiskt stil där präriekänslan är tydlig. Små nickande blommor i havet av böljande prydnadsgräs. Pergolan i stål är en blygsam i sin konstruktion för att finnas där och skapa rum men inte ta över. Platsbyggd utekök i närheten till växthus och odlingar.

UPPDRAG: 

PROJEKT NAMN: Villa Yttervik
STORLEK TOMT: 2500 kvm
DESIGNÅR: 2022
FÄRGSKALA: gröngrå, vitt, grått
MATERIALVAL: trä, betong , grus
KARAKTÄRSVÄXTER:tall, prydnadsgräs, vildvin.
KÄNSLA: vindpinat, kargt, modernt

DESIGNERN SÄGER: Hus belägen fyra meter över havet. Här har vi skapat en trädgård anpassad till familjens sommarhus med stora ytor för social samvaro, bastuhäng och bad i varmpoolen. Med hjälp av murar och olika trappor leds man enkelt från huset ner mot attefallshus och havet. Vildvinet klättrar längs muren för att skapa en varmt utryck mot betongens hårda karga.

Här finns allt man önska sig vid ett sommarhus som är med åretruntstandard, bad, grill, häng, träning och turer på havet.

UPPDRAG: Under uppbyggnad

PROJEKT NAMN: Villa Ekfeldt
STORLEK TOMT: 600 kvm
DESIGNÅR: 2022
FÄRGSKALA: svart, vitt, grönt
MATERIALVAL: trä, betong, grus
KARAKTÄRSVÄXTER: murgröna, spaljerade träd, hakonegräs
KÄNSLA: modernt, stilrent, botiquehotel

DESIGNERN SÄGER: En centralt belägen tomt med ett nybyggd hus i puts med industriella fönster. Här har vi skapat en välplanerad tomt som känns större än den är. En modern trädgård med nersänkt poolområde, loungegrupp och med plats för många kring det dukade bordet.  Trädgården är grön och ger en internationell känsla med exotiska växter på uteplatsen, bambu i långa rad och spaljerade träd i olika former.

Här vill den stora familjen sola och äta gott i en lättskött trädgård men som skapar värme och en ombonad känsla.

UPPDRAG: 

PROJEKT NAMN: Villa Skogsbacken
STORLEK TOMT: 2000 kvm
DESIGNÅR: 2022
FÄRGSKALA: falurött, vitt, grönt
MATERIALVAL: faluröd trä, natursten, grus,
KARAKTÄRSVÄXTER: lagerhägg, bokhäck, kransveronika
KÄNSLA: lantligt, varmt och ombonat

DESIGNERN SÄGER: Tomt belägen i ett sörmländskt åkerlandskap. Här har vi skapat en användbar trädgård  från idag brant slänt. Poolen placerades på mitten etage och växthuset på etaget längs ner. Det skapar olika rum med olika funktioner. Muren skapas med natursten.

Huset är nyligen utbyggt med vackert spröjsade fönster. Varför valet föll givet att tänka likadant till den nybyggda pergolan. från den utbyggda delen på huset ser du i rak siktlinje under de takspaljerade träden och igenom den nya pergolan.

UPPDRAG: 

PROJEKT NAMN: Villa Mattson
STORLEK TOMT: 1000 kvm
DESIGNÅR: 2022
FÄRGSKALA: svart, vitt, grönt
MATERIALVAL: betong, grus, svärtat trä
KARAKTÄRSVÄXTER: bok, buxbom, hakonegräs
KÄNSLA: modert, lummigt, grönt

DESIGNERN SÄGER: Villa Mattsson är ett nybyggt låghus i ett nytt villaområde. Huset har flera industriella inslag med spröjsade fönster och betonggolv. Här har vi skapat en trädgård i 2 etage. Ena etaget delades av med en L- stödmur som döljs bakom en bokhäck. Trädgården är enhetlig med stora sjok av samma sorts växter. Där det gröna fluffiga och enkla får tala.

På baksidan har vi ritat in en pergola med en gräsmatta för lek och skoj och runt pergolan är det en woodlandplantering med björkar bräken och gräs. Innefrån huset finns många vackra. blickfång att vila blicken på.

UPPDRAG: 

PROJEKT NAMN: Villa Frankenburg
STORLEK TOMT: 1500 kvm
DESIGNÅR: 2022
FÄRGSKALA: rosa, grå, grön
MATERIALVAL: trä, kalkstensflis, grus
KARAKTÄRSVÄXTER: idegran, lagerhägg,salvia
KÄNSLA: medelhavet, oliv och bubbelgum

DESIGNERN SÄGER:Ett hus byggt under nationalromantiken 1878 med storslagen utsikt mot inloppet i Sthlm. Ägarna till huset bad en arkitekt rita om verandan och entrén tillbaka till mer tidstypiskt, samtidigt som vi gav trädgården ett rejält ansiktslyft. Från asfalterade delar till kalkstensgångar. Ny infart med parkering, Vackra häckar och spaljéer  som ramar in samt en damm som porlrar påvägen upp mot huset. Ett växthus med terrass skapades på berget med platsbyggd solsäng och planteringsbäddar.

Vi fokuserade på att skapa en inbjudande väg till huset med gröna härliga planteringar i halvskugga som håller sig vackra när paret i huset är iväg på semester.

UPPDRAG: PÅGÅENDE

PROJEKT NAMN: Villa Rinnegård
STORLEK TOMT: 700 kvm
DESIGNÅR: 2022
FÄRGSKALA: Mörkt grå,grå, grön 
MATERIALVAL: betongsten, betong, grus
KARAKTÄRSVÄXTER: spaljerade träd, bräken, gräs
KÄNSLA: court yard, 30-talet, stilrent

DESIGNERN SÄGER: 

NATURLIG FORM TRÄDGÅRDSDESIGN

UPPDRAG: Design bas med tillägg

PROJEKT NAMN: Villa Tolstoy
STORLEK TOMT: 600 kvm
DESIGNÅR: 2022
FÄRGSKALA: beige, lavendellila, silver
MATERIALVAL: trä, betongsten, vitmålat trä
KARAKTÄRSVÄXTER: prydnadsgräs, havtornsklot, hortensia
KÄNSLA: frodigt, varmt, ombonat

DESIGNERN SÄGER: Trädgården ligger central belägen med grannar i öst, söder och väst. Här ville familjen ha en mer ombonad känsla, minska insyn och skapa plats för pool. Poolområdet skapades omgiven av frodiga planteringar i lavendel, silver och grönt. Orangeriet flyttades och placerades i mitten av poolens kortsida och bildar på så sätt ett fint blickfång. På andra sidan poolen en bastu och omklädningsrum.

Den utbyggda altanen med pergola skapar ett mysigt häng och mer plats vid middagar. Mellan altanen och poolen en fluffig häck av hortensia som stämmer in fint mot den lantliga karaktären.

UPPDRAG: design premium UNDER UPPBYGGNAD

PROJEKT NAMN: villa birch
STORLEK TOMT: 2400 kvm
DESIGNÅR: 2021
FÄRGSKALA: grå, grön, silver  
MATERIALVAL: trä,torv, stenmjöl
KARAKTÄRSVÄXTER:prydnadsgräs,himlayabjörkar,lammöron
KÄNSLA:  rustikt,lantligt,stilrent

DESIGNERN SÄGER: Lantligt belägen tomt med vacker utsikt över ängar och fält. Trädgården är formgiven med tongivande färger i grönt, där blad gått före blom och med material som harmoniserar med omgivande hus och miljö.

UPPDRAG: design premium

PROJEKT NAMN: Villa Å
STORLEK TOMT: 1200 kvm
DESIGNÅR: 2022
FÄRGSKALA: grönt, svart, brunt
MATERIALVAL: trä, betong, corten
KARAKTÄRSVÄXTER: kopparlönn, tall, hakonegräs
KÄNSLA: grönt, fluffigt, exotiskt 

DESIGNERN SÄGER: Tomt belägen högt med grannar nära intill. Här har vi skapat rum med häckar och träd. Vi har förstärkt flödena mellan inne och ute genom att rita om befintligt uteplats som gör det mer naturligt att röra sig mellan det nya poolområdet och uterummet från huset.

Växthuset fanns sen innan men nu med ett mystiskt woodland runt om sig. Här kan man se en flirt mot den japanska stilen som möter en nästan lite kontinental känsla runt poolområdet på andra sidan.

NATURLIG FORM TRÄDGÅRDSDESIGN

UPPDRAG: design premium

PROJEKT NAMN: Villa Landon
STORLEK TOMT: 2000 kvm
DESIGNÅR: 2022
FÄRGSKALA: krispigt grönt, svärta
MATERIALVAL: betong, metall, svart grus
KARAKTÄRSVÄXTER: prydnadsgräs, klotrobinia, idegran.
KÄNSLA: 

DESIGNERN SÄGER: En centralt belägen tomt med det hus byggt på 60-talet där ägarna totalrenoverar och skapar en modern industriell stil. Här skapar vi en modern trädgård med uterum, poolområde, garage, attefall och förråd.

Trädgården är mustigt mörkt grön som matchar teglet fint samtidigt som det även poppar i krispigt gröna toner. Här vill familjen sola och äta gott i en lättskött trädgård. Svart, coolt och modernt.

UPPDRAG: 

PROJEKT NAMN: Villa Ekudden
STORLEK TOMT: 1500 kvm
DESIGNÅR: 2022
FÄRGSKALA: grönt, vitt, grått
MATERIALVAL: trä, natursten, grus, puts.
KARAKTÄRSVÄXTER: kärrek, himlayabjörkar, bräken.
KÄNSLA: skogslikt, lantligt,stilrent

DESIGNERN SÄGER: Tomt belägen vackert vid en sjö och höga berg. Här har vi skapat en trädgård anpassad till familjens sommarhus med bastu och växthus. Stora delar av tomten går i ton direkt med omgivande natur. Under de stora gamla ekarna planteras ett hav av bräken som kantas av vackra naturstensmurar.

Närmast hus är det något mer grafiskt med putsade murar för en taktil känsla och sjok med prydnadsgräs . Mot skogen planteras en skogsmatta, en fin skogsskatt.

UPPDRAG:

PROJEKT NAMN: Villa Ekebo
STORLEK TOMT: 2000 kvm
DESIGNÅR: 2022
FÄRGSKALA: grön,silver, mörkt lila
MATERIALVAL: trä, betong, puts
KARAKTÄRSVÄXTER: lagerhägg, bräken, prydnadsgräs
KÄNSLA: naturligt, jordnära, mjukt

DESIGNERN SÄGER: Lantligt belägen tomt med vackra gamla ekar som tak. Här skapas en trädgård med flera rum och bjuder in förädlade former av träd som naturligt växer runt om kring. Tack vare ekarnas skugga skapas här stort woodland med träd, buskar och perenner i olika skikt. 

En trädgård med växthus, vedeldat bad och olika vilplatser under dagen. Spaljé och staket byggs i en enkel och modern stil som passar huset fint.